niet vergeten

Peter Paul Doodkorte

boven echo’s van oorlogen
die nog gevochten worden
kaatst verleden de belofte
aan wie wij nu herdenken
die strijdend voor het recht
in vrede en vrijheid te leven
juist toen dat bezit verloren

geen enkele vrede en vrijheid
fluistert zacht het verleden
in het stil van de herinnering
spreekt gewoon van zichzelf
waar ons de historie vervaagt
moet ieder die daarvoor viel
naam en betekenis houden

ik reik daarom nu mijn hand
om samen hen te omarmen
die ons hier bijeen brengen
om dan zonder strijd en krijg
juist de toekomst te creëren
die ons nooit vergeten laat
dat zij ervoor gevallen zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 28-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven ter gelegenheid van Dodenherdenking 2022 | 4 mei 2024

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘niet vergeten’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.