ZUYLENS VOLKJES

Han Messie

Ergens in Breda 's grote tuin vol graven
staan, keurig opgestapeld, woningen
van wilde bijen; ronde openingen
in 't hout bergen woelige werkhaven.

De diertjes zoemen rond om zich te laven
aan bloemen, die stil opbeurend zingen
tot mensen, die hier overdenkingen,
door vrolijke bloei geleid, verhalen.

Nectar zuigen en stuifmeel verspreiden
sterken het oord van rust na 't aardse leven;
honing voor zich mogen werksters bereiden.

Teer vliesvleugelrijk zal immer streven
de hof "Slaap der Opstanding" te verblijden
met kleurig, lieflijk geurend beleven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 04-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De grote begraafplaats Zuylen van Breda heeft een houten bijenhotel. Het werk van die insecten zorgt voor een vrolijk bloeiend aanzien van de akker der rust.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ZUYLENS VOLKJES ’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.