Gevangen ijsvogel

Paul Duyvesteyn

Verborgen onder besloten bladerdek van een eik
hangt in een nijlonkous een gemeen gevangen ijsvogel
Zijn beschadigd vleugeltje heeft twee ladders veroorzaakt
In schilderachtige eikschemering blijft zijn kleurenpracht een juweeltje

Door angstbonken van zijn hartje wiegt de kous als in een windzuchtje
Zijn lang schel geluid weerkaatst tegen bladeren,
doet soortgenoten sidderen, alarmkreten uitstotend
Door het bos weerklinkt ijzig misdaad, misdaad

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gevangen ijsvogel ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.