INLOGGEN
«»

De koekoek zingt zijn eigen naam

De koekoek zingt zijn eigen naam.
Zingt zijn naam in veel belangrijke
talen. De hoge tonen krijgen gewicht,
als de klanken klinken in een rusttoestand
zonder vliegplicht. De lagere toonsoorten
klinken hoog boven de aarde; wanneer die
onder weg is naar het reeds gebouwde
nest; in een relatie voor deze broedvogel
van waarde; hoewel parasitair zich toch in
trouw nimmer elders in de natuur evenaarde.

Een koekoek noemt men zoals die klinkt
in toonsoorten en soms in valse dissonanten.
Zomers broedt de kleine blauwgrijs slanke
vogel in ons land, in het nestje van een
ander zal zij zich middels haar eitjes voort-
planten.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-09-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De koekoek zingt zijn eigen naam’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.