Helaas elkaar gekwetst...

Dakoyria

Enigszins verbitterd uitte ik mij:
Ik heb niet zoveel met de religieuze
invulling van Kerst Deze stelling in
genomen door meerdere traumatische
ervaringen door ziekenhuisopnamen
met Kerst Zelfs al vanaf mijn prille
jeugd!

Oeps, dat was nogal tegen het zere been
van de Thuiszorgmedewerkster die trouw
op een Kerstdag wél mijn steunkousen uit
deed Nogal tactloos van mij? Jazeker,
maar wel genoten van lekker eten en fraai
zingen

Ik ben wel zo dubbel, ik weet het...
Elkaar nodeloos gekwetst? Zeker wel!
Ik voel me naar zij deed immers in vliegende
vaart zo haar best.
Voor mij is er te vaak het gevoel dat ik me
voor mijn hele bestaan verontschuldigen moet
Dat staat haaks op de Kerstgedachte, ik weet
het maar toch dat die me nog geen goed doet.

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 26-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Helaas elkaar gekwetst...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.