Zo klein en toch zo sterk

Gertjan van der Kraan

Zo klein en toch zo sterk

Met het blote oog
Is het onmogelijk te zien
In de laagte of hemelhoog
En wie weet, heel misschien
Heeft het al bezit genomen
Van ons alledaags bestaan
Voor we het zijn tegen gekomen
Heeft het al zijn werk gedaan
Zo klein en toch zo sterk
Nog sterker dan een leeuw
Doet het gruwelijk zijn werk
Tot aan de laatste geeuw
Daarom zijn we dagelijks moe
En aan een rustpunt toe
Je hoort niets anders dan: Corona
Van ’s morgens vroeg tot laat erna
Toch moeten we waakzaam zijn
Voor het virus met alle pijn
Misschien doet het nog weken zeer
Maar ons lichaam is broos en teer
Wees er daarom zuinig op
Want je leven staat zo op z’n kop
Houdt 1,5 meter maar in stand
En de berichten op TV en in de krant
De regels zijn niet voor niets gegeven
Ze zijn voor een gezonder leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

M.B.T. de Corona crisis

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo klein en toch zo sterk’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.