Provoceren

Trijan

Provoceren als ware kunst,
links de gebeten hond, immigranten snoert hij de mond,
islam heeft niet zijn gunst.

Doe normaal tegen de premier,
kopvoddentax voor de lachspieren, populisme om te klieren,
normen en waarden tellen even niet mee.

Assimilatiecontract als harde eis,
klimaat is de grootste onzin, gaan voor eigen gewin,
dit beeld dreigt voor ’s lands wijs.

Eén oorzaak voor alle problemen,
Wat is landsbesturen toch simpel, zet minderheden buitenspel,
wie zal het voortouw nemen.

Het volk heeft gesproken,
provoceren trekt stemmen, het volk is niet te temmen,
het is nu aan anderen om te stoken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Provoceren’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.