A12

Trijan

De kransslagader van Den Haag,
dichtslibben voor het klimaat, zorgen dat ieder erover praat,
de burgermeester zit er mee in zijn maag,

Dagelijks wordt het spel gespeeld,
waterkanon voor massage, toeschouwers zonder bagage,
agenten kijken verveeld.

Afvoeren en laten gaan,
agenten vinden het te veel werk, zij zijn geen waterklerk,
de volgende dag zullen de demonstranten er weer staan.

Deze milieubelasting wordt niet gesubsidieerd,
fossiel heeft nog een streepje voor, vindt bij de politiek minder gehoor,
na de verkiezingen weten wij wat zij hebben geleerd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-09-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘A12’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.