Nederland open

Trijan

Wij mogen weer onbeperkt gasten ontvangen,
de premier heeft groen licht gegeven, dit deed hij met angst en beven,
dé-isolatie was ons grootste verlangen.

De natuur had de persconferentie overgeslagen,
Nederland open heeft een andere invulling gekregen, de storm raasde over onze wegen,
de boodschap leek maar langzaam te dagen.

Wij werden in onze huizen geblazen,
met het advies blijf binnen, tegen zes dagen storm is niets te beginnen,
de natuur nam ons te grazen.

Vrijheid is nog iets om van te dromen,
risico’s moeten breed worden gewogen, anders worden burgers bedrogen,
het OMT heeft de storm natuurlijk niet in haar advies niet meegenomen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 23-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nederland open’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.