The corenation

Trijan

Het land lag stil,
de wereld sloeg het gade, reikhalzend kijken naar de gewaden,
voor Kain en Abel volgt een bittere pil.

Zien en gezien worden,
rangordes worden niet geschonden, monarchieën zijn sterk verbonden,
Megan was de laatste horde.

Vitaliteit aanzienlijk ingeperkt,
spiekbriefjes in overvloed, verkleden behalve het ondergoed,
de Stone of Scone is in mythe gesterkt.

De zalving was omkleed met privacy,
verheven ziet koning op de massa neer, afdalend uit een hogere sfeer.
de crown van 2 kilo bindt hem aan de seen.

Tegenstanders vinden de glitter en glamour sneu,
aandacht van de halve planeet, het is over voor je het weet,
het is de CO2 voetafdruk van een ander milieu.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘The corenation’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.