Kerstdagen terugkeer van Licht!

Dakoyria

Zij zijn weer voorbij de Kerstdagen, het feest van
tevens de wederkeer van het Licht en mij daarom
kunnen behagen
Natuurlijk weer het onvermijdelijke gesnaai en
gesnoei Heel veel muziek beluisterd dat mij mateloos
boeit

Volkomen onverwacht en onvermoed mij met een
jonge meid verblijd Zomaar op mijn pad gekomen,
genoeglijke uurtjes bij mij doorgebracht op een
alleszins nette tijd Nee, dit keer kon de Kerst voor

mij niet stuk... Eindelijk na veel kille, eenzame jaren,
eindelijk eens ervaren van simpel klein geluk.

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 27-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Kerstmis, niet alleen de komst van Christus, maar tevens de wederkomst van het Licht. In het laatste kon ik me prima vinden, reden voor klein, kortstondig geluk.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kerstdagen terugkeer van Licht!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.