Een keur aan zomerherinneringen

Dakoyria

Een keur aan herinneringen wordt door dit weer
type bij me opgeroepen:
Het drinken van sterk prikkelende sinas uit een
rondbuikig flesje... Dit op een zonnig terras, wat
op zich al een uitje was

Een dag aan zee met boterhammen met gebakken
ei en een grote fles limonade mee
Of het simpelweg wat zitten op een flatbalkon;
onder je het verkeer, druk als altijd Lawaai dat je
niet verzon

Een lange wandeling met de hele schoolklas;
het jaarlijkse reisje dat net begonnen was
Voordien jouw bikini uit de kast... Of die je na
vorig jaar nog wel past?
IJstaart later op het menu

Vindt je die vandaag de dag ook nog en wel nu?
Heerlijk afkoelen op een zonloos noorder balkon
Warmte die daags erna weer volop begon.....
Heel veel zweten in bed, de slaap tamelijk laat
in gang gezet Een koel glas water maar neergezet.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een keur aan zomerherinneringen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.