INLOGGEN
«»

Van de zomer genieten

In de late middagzon sla ik bezoekers op een
terras wat gade
Voor me zit en drinkt een drietal knapen bier
De kelnerin komt hen vlot nader met knapperig
gefrituurde bitterballen

Ikzelf heb mijn glas droge, witte, tintelende
glas wijn ervoor opzij gezet
Warm hebben de mannen het en trekken hun
modieuze t-shirts vlot uit
Ik zie hen afgetrainde blote bovenlijven

en vermaak me een poosje met dit kordate
besluit
Om mij heen, op enige afstand van het terras
flaneren allerlei typen vrouwen
Om zich heen gedrapeerd een gekleurde doek

Stiekem tonen zich daar onder uit meer dan
sappige, fraaie benen
Weer anderen in een te kort shirt en dito korte
broek
Probleemloos passeren zij elkaar, verlenen

beleefd voorrang op een wat onoverzichtelijke
drukke hoek.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Van de zomer genieten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.