INLOGGEN
«»

Loom

LOOM

We zijn loom
Aan het einde van de dag
In de Oude Haven
Van Rotterdam

Het is warm geweest
De zon was bruut
De hitte een kwelling
Voor lichaam en geest

Nu blazen we uit
En nemen een drankje
Op een fijn terrasje
Onder een parasol

Slaperig van de warmte
Als je je ogen sluit
Onder je zonnebril
Doezel je weg

We zitten loom
In de herstelstand
En hebben de stille hoop
Dat de hitte nu wegblijft

Vannacht koelt het af
En slapen we beter
De zon heeft ons geteisterd
De zomer is nog niet voorbij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Loom’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.