INLOGGEN
«»

Naar de zomerkamer

's Zomers werden mijn pa en ik door mams
naar een kleinere kamer gedirigeerd
Daar speelde zich in dit seizoen het verdere
leven af en ook de maaltijden daar
geserveerd

Voor mijn gevoel aten we er alleen sla met ei
en tomaat gelardeerd Ook in die tijd al
slasaus uit een flesje geschonken, zo heeft de
fijne herinnering mij geleerd

Ik zie het nog voor me: gebakken aardappels,
van vers gekookte piepers dan wel bereid
Het smaakte opperbest, misschien nog wat
tartaartjes op de borden gevleid.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Naar de zomerkamer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.