INLOGGEN
«»

MORGENSPEL

De ochtendzon heeft gewekt de vijver
in de weide, gelegen aan de bosrand.
Het leven in het water hervat vol ijver
zijn dagelijks doen onder het oppervlak,
beschenen door zachtrossige gloed.
Levendige stekelbaarzen schieten verwoed
van plant naar plant. Trage zeelten
glijden bedachtzaam door het slijk
van de bodem. De grote treurwilg
buigt zich voorover. Levensmoe kijkt
hij in de vijver. Zonder wil
en moedeloos hangen zijn takken naar benee _
tot in het water.. Maar zijn blaadjes,
jong ne fris, schitteren blij en tevree
in het serene, tint'lende morgenlicht

De boekhouder komt daar aangelopen,
loom en traag, door het lange natte gras.
De gehele nacht zat hij gebogen
over werk, niet op tijd klaar gekomen.
Nu wandelt hij eens naar de vijver,
alvorens te gaan rusten van zijn ijver.
Onder de treurwilg blijft hij staan
en ziet hoe de schaatsenrijders gaan
met grote snelheid over het water
Een karperpaar steekt na het ontwaken
zijn kopjes uit de plantenwirwar.
De man denkt na over zijn bestaan
en wenst dan ook te leven
samen met het geregelde rusten
en ontwaken van het vrije leven alhier,
zonder te werken gedwongen aldoor, schier
zonder tijd voor plezier en rust.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Dit gedicht was een van mijn eerste pennenvruchten. Een stuntelige tekst van veertig jaar oud, geschreven in 1978. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘MORGENSPEL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.