INLOGGEN
«»

zomerochtend

de bakkerij gaat open
de bakker gaat nu dicht
de overweldigende geuren
van brood en van gebak
schreeuwen om de eerste koffie
koffie aroma schreeuwt om gebak
warme zomerdagen
je slentert op touwschoenen
naar de markt
niets moet en alles mag
de ochtend koelte een verfrissend bad
het vroegste terras
koffie met gebak
bij de ochtendkrant
weerbarstige papieren
knisperen en wringen tegen
nieuws laat zich niet zomaar lezen
diep ademen
meteen verschroeit de zon je longen
je kijkt over de schoongespoten markt
de zon is nog niet boos
ze zegt gedag
eerst sigaartje bij de tweede koffie
de dag heeft alles al gebracht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘zomerochtend’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.