Zomer

Door: Ton Jurriansen

Bezweet hangen geliefden
langs water waar schaduw lacht
hese lippen aaneengesloten
aanrakingen zo zacht

De vijver ziet het liefdesstel
in een orkaan van zonnestralen
de hitte van teder spel
waar warme winden in lust verdwalen

Zij zingen golven in het water
zij strijken alle rimpels glad
als herinnering voor later
aan een zomer in de stad

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ton Jurriansen (Actief sinds: 14-09-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zomer’ van Ton Jurriansen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.