INLOGGEN
«»

De roos(wond)

Ik ben geen roos, ik ben een wond.
Een roos is als een roos is als een roos is als een ui.
Wond toch, toch een wond.
Een roos is als een wond.
Een wond is als een wond is als een vleeswond, is een stoma.

Een (vlees)roos op mijn moeders buik
Daaronder de plek waar ik, de roos/wond,
ben gegroeid, gevormd, geweven,
ben toegebracht.

Dat moedershuisje was te verkankerd.
Werd vervangen door een roos(wond).

Een persoon met een depressie,
moet deze weg wandelen.
Een persoon met trauma,
moet met het hoofd in de strond.

Pus is niet een eigenschap die de roos toebehoort.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Kiewoet
Actief sinds: 26-09-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De roos(wond)’ van Kiewoet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.