GGZ klinieken sluiten

Evelyn Dijkstra

Te complex, te moeilijk, te duur.
Heel het leven al in gevecht
met je omgeving, je ervaringen en jezelf.
De boodschap van langer wachten voelt extra zuur.

Wat ben ik dan nog waard?
Zit men nog wel op mij te wachten?
Moet ik nog wel mijn best doen?
Nu ik de druk van mijn bestaan op

vrienden en familie niet kan verzachten.
Alleen omdat ik veel pech heb gehad
ben ik psychisch hard gevallen in een diep gat.
Nu moet ik weer wachten en hopen,

hopen op een behandelplek.
Waar ze me veiligheid bieden,
waar eindelijk enige heling zal geschieden.
In de tussentijd blijf ik gek,

gek van mezelf en gek van het wachten.
Alsof ik mezelf al niet genoeg kon verachten.
Gek van het smachten naar die steeds maar
zeldzamer klinische behandelplek.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Evelyn Dijkstra (Actief sinds: 02-09-2021)

Informatie bij het gedicht

Naar aanleiding van de pointer aflevering 4-9-2022 over sluiting GGz klinieken, omdat die hulp te duur is. Ik ken meerdere mensen die zonder deze hulp niet meer zouden leven. De wanhoop die je ook als omgeving voelt bij al dat wachten en hopen dat je vriend/familie zichzelf in de tussentijd niets aandoet is gekmakend.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GGZ klinieken sluiten ’ van Evelyn Dijkstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.