Het valt me zo zwaar om uit te leggen

Dakoyria

Het valt me wel zo zwaar om het uit te leggen,
in weinig woorden zeggen wat ik feitelijk bedoel
Mijn allerliefste buurvrouw oud dan in jaren,
haar frisheid lang kunnen bewaren: haar hele
lijf verandert en daarmee ook de kwaliteit van
haar haren!

Hoewel we allebei door het leven gepokt en
gemazeld zijn, vinden we elkaar nog steeds fijn
En nu dan die vorderende rotziekte die dementie
heet Ik ken haar niet meer terug in hoe zij altijd
tegen me deed Egocentrisme viert nu hoogtij
Ik spreek haar taal niet meer en zij loopt me voorbij...

Voor altijd?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het valt me zo zwaar om uit te leggen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.