Witte tong

Zywa

Niet de strijd maakt de strijder
maar zijn vrede
met de afloop

....Mijn poorten staan open
....er stroomt energie binnen
....mijn gezicht straalt ervan

....Ik leef, ik leid je niet af
....met gouden haren, ik ben
....kaal en onversierd het leven

Niet: hoop doet leven
maar innerlijke vrede
met de afloop

....Ik verlaat mij niet
....ik trek me niet terug
....in pijn en verdriet

....Ik laat het leven in en uit-
....stromen, ik sta in het licht
....waarin we elkaar vinden

Niet als zieke ben ik hier
maar in mijn bevochten vrede
met de afloop

....Mijn borst ademt op en neer
....mijn lieve lichaam doet zeer
....ik bestraal het

....Met warm water was ik
....schilfers en zuchten van me af
....en ik rek me uit, voorzichtig

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Chemokuur --- Qigong = Levensenergie-vaardigheid --- Voor Maria Godschalk #118 en Honglin Liu --- Bundel "OverLeven"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Witte tong’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.