INLOGGEN
«»

Niets meer waard zijn?

Je zocht me kort weer eens op; buurtje van
het eerste uur. Sterk vermagerd, als niet
een...
Tussen snikken door bedank je me voor
mijn belangstelling en geregeld een kaart
Nee, je bent qua gezondheid niets waard

Verdrietig door haar woorden herinner ik
me een andere aankomende Kerst
Toen ging het met mijzelf verre van best
Jij, de kletskous van de hele buurt, vatte
heet vlot bij mij het versieren aan Jij kunt
dat als geen ander! Blij liet ik je toen begaan

En nu wordt jij door maar liefst drie!!
chronische ziekten bezocht; je beseft het nog
niet helemaal... Hoe lang nog, bedenk ik me
En ach, jouw man en jullie zo hecht alletwee
Toch, al is het maar uiterst summier en alleen
heeft ook jullie de Kerstman wel bezocht!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niets meer waard zijn?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.