INLOGGEN
«»

Haar strijd

Haar strijd

Haar nu zo te zien liggen, doet pijn.
Weken mochten we niet bij haar zijn,
Nu zien ze haar eindelijk weer.
Hun jongere zus, het doet zeer.
Haar ongelooflijk zware strijd
In deze moeilijk Corona tijd.
Gestreden op een IC afdeling
Bijgestaan door de verpleging.
Naar een andere stad gebracht
Wat niemand had verwacht.
In een vier weken slapende rust
Zich van de wereld niet bewust.
Hoe kan men dit waanzin noemen?
Of zich op een waarheid beroemen.
Waarbij maatregels worden vermeden,
Terwijl op die IC zo wordt gestreden.
Hoe Covid ook mag zijn ontstaan
En hoe het ook nog verder mag gaan,
Wat ieder hier ook van mag denken
Laten we elkaar eens aandacht schenken
Door eendrachtig met elkaar te strijden.
En persoonlijke ideologieën vermijden.
Die kunnen we later nog evalueren.
Door eerst met en van elkaar te leren
Hoe we samen dit virus overwinnen.
Door met samenwerking te beginnen
Toe te werken naar een moment,
Dat weer een normale omgang kent.
In normaal geestelijk en fysiek contact
Waarbij respect niet verder wegzakt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Haar strijd’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.