INLOGGEN
«»

EERVOL GEVECHT

Onze Hemelse Vader schenkt getijden,
waarbij verborgen bloei wacht in diepe rust,
om daarna op bergen, aan elke kust
ontwakend leven met pracht te geleiden.

Wil Gods vijand deze lente bestrijden?
Men moet afzien van stadsvertier en boslust,
is zich van rond sluipend gevaar bewust.
Ziekteduivels doen veel mensen lijden.

Genezers en verzorgers schenken hun kracht
om te werken zonder eind, geloven
in overwinning na sterke eendracht.

Vals grijnst de kwaal vanuit zwarte kloven,
zal het afleggen tegen strenge wacht,
bemoedigd door het toezicht van Hierboven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Laten we nooit moe zijn om het thans heersende coronavirus te bestrijden, Auteursrechten
Op dit gedicht ‘EERVOL GEVECHT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.