INLOGGEN
«»

Levenswarmte


levenswarmte


zij wilde
haar handen warmen
niet branden aan een
nieuw elixer uit
de alchemie van de
medische wetenschap

de peppers en downers
die de circulatie laten
stromen of blokkeren
in proberen het getij
te doen keren van het
dodelijk gif dat in haar is

zij kent de balansen
al een leven lang in de
diverse variaties bij
de standen van de maan
die ook over fluctuaties
in geboortegolven gaan

ik heb haar hand gepakt
een arm om haar schouder
als twee getrouwen
een lach gedeeld die zachte
levenswarmte geeft uit de
diepste regionen van ons harten


wil melker
21/10/2019
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Levenswarmte’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.