INLOGGEN
«»

Het gevecht met de tijd

Ooit was alles onschuldig.
Geen weet van de wereld.
Maar nu ik ouder ben, is alles anders.
Zoveel dingen zijn niet beïnvloedbaar.
Overgeleverd aan het lot.
Wereldkennis of juist verdriet?

Het afgelopen jaar was bewogen.
Het heeft laten zien wat kracht was.
Maar ook wat intens verdriet is.
Het jaar waarin familie centraal stond.
Een sterkere band dan ooit.
Samen dingen doen en samen leven.

De toekomst staat geschreven.
Tijd is een onzekere factor.
Genieten van de tijd die rest.
De tijd zal je inhalen.
Tot die tijd blijven we rennen.
Om te genieten zolang je kan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

MP
Actief sinds: 30-09-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het gevecht met de tijd’ van MP zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.