INLOGGEN
«»

Geef nimmer op

Die vermaledijde sjanker
van een ijselijke kanker
kwam weer aan mijn levensanker

hij wilde het bestaan
waarop ik ben begaan
en wou me neerslaan

maar ik vecht
en bevecht
mijn levensrecht

ik wil overwinnen
en zet al mijn zinnen
om nog te minnen

al is het nog éénmaal
al ben ik nu kaal
schraal en zonder praal

laat me niel kwellen
of domweg vellen
luister niet naar schellen

ik houd stijf mijn poot
en stel me niet bloot
aan de roep van de dood.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geef nimmer op’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.