Snotverkouden

Ron Dietvorst

Hoestend en snuitend
vuile zakdoeken niet bij te houden
snotverkouden
"kun je die bacillen
bijhouden als je zou willen?"
te ziek om daar naar te luisteren
ze willen me aan mijn bed kluisteren
maakt niet uit de ziektekiemen
zijn toch al hier met miljoenen anoniemen
en bereiken jan en alleman in dit huis
dus hou op met je gepoets en gekuis
en onderga gedwee
het wel en wee
en je bezoeken aan de plee
zou je nog last krijgen van acute diarree
met het zaad van de herfst krijg je het te kwaad
maar men moet het ondergaan, obligaat
niets is er tegen te doen
ja, een kop thee met honing en citroen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Snotverkouden’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.