INLOGGEN
«»

mantelvreugde

het strelen van mijn handen
die rusteloos of stil juist
in de jouwe liggen
het mantelt mij tot kalmte

het links- of rechtsom regelen
van de ditjes en datjes
die ik niet meer begrijpen kan
jij doet ze vanzelf en gewoon

de koetjes en de kalfjes
bij het dagelijks kopje koffie
dat wij samen drinken
het mantelt mijn bestaan

de doodgewoonste dingen
het strijken en het koken
dat wat mij teveel geworden is
jij doet ze met liefde

de respectvol tedere aandacht
waarmee jij elke dag weer
mij wassen en kleden wilt
het mantelt mijn zijn

de glimlach die ik zoek
tover jij op mijn gezicht
door alles of gewoon even niks
met mij te delen en te doen

de uren van jouw aanwezig zijn
het hart ook dat jij deelt
de energie van welkom zijn
het mantelt mij tot zin

de rijkheid van het leven
vindt betekenis in alles
gisteren vandaag en morgen
door wie jij voor mij bent

wat heerlijk zijn de dagen
door jouw aandacht en liefde
die mij als een warme jas
weldadig tot welzijn brengt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Mantelvreugde | Geschreven ter gelegenheid van de Dag van de mantelzorg - 10 november 2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘mantelvreugde’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.