Schizofreen

Ies 't Hart

Hallo ik ben schizofreen
Ik ben vaak alleen
Ze zeiden allemaal
Je bent niet normaal
Maar ik wil ook leven
Leuke dingen beleven

Er ging veel verkeerd
Maar je hebt dan toch geleerd
Op school en in de maatschappij
Soms ben je toch blij
Ging niet graag naar de kerk
Misdroeg me op men werk

Kwam vaak in de GGZ
Medicijnen en een bed
Praten dat lukte nooit
Was ook vaak verstrooid
Wil gaan mijn eigen gang
Was soms voor niemand bang

Medicijnen niet innemen
Men zal je opnemen
Je moet dan in de isoleer
Of tussen lot genoten die gaan te keer
Leuke contacten heb je niet
Je zit daar voor je verdriet

Een fantasie rijk leven
Is je gegeven
Zie je de werkelijkheid niet meer
Ga je in de fout keer op keer
Medicijnen krijg je weer
En opgenomen weer een keer

Soms kun je stemmen horen
Die komen je rust verstoren
Stemmen kunnen van alles zeggen
Laat je niet in de luren leggen
Neem het goede medicijn
Dan kun je weer beter zijn

Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Voor gezonde mensen is de ziekte schizofrenie moeilijk te begrijpen.Vooral psychosen en hallucinaties.Men moet daarvoor gestudeerd hebben.Anderzijds voor psychotische mensen zijn gewone mensen soms niet te begrijpen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schizofreen’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.