INLOGGEN
«»

Spiegel

Spiegel

Als ik ‘s morgens in de spiegel kijk

word ik aangestaard

door een vreemde

Ik zie een bolle toet en dikke ogen

en iemand die in de verte vaag op mij lijkt

En als ik dan een poosje sta te turen

komt heel langzaam het besef

dat ik het zelf ben

Een schim van wie ik ooit was

althans van de buitenkant

Want van binnen

ben ik nog steeds dezelfde

Een vitale jonge meid

die zonder probleem een halve marathon liep

Slank, afgetraind, sportief in alle opzichten

een rots in de branding

Vanuit het niets geveld

door een zeldzame ziekte…

progressief

Dus beter wordt het niet

slechter des te meer

Veel medicijnen

en even veel bijwerkingen

zoals een bolle toet

en dikke ogen

Waardoor ik er uit zie

als iemand die in de verte vaag op mij lijkt

Maar van binnen……

Blijf ik gewoon dezelfde

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Maggie
Actief sinds: 22-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Spiegel’ van Maggie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.