Mijn huis heeft gladde tegels

Zywa

Mijn huis heeft gladde tegels
muren, die de wrekers wit wassen
van de geronnen noodzaak
om uit de weg te ruimen

wie op anderen neerkijkt
achter dekmantels werkt
niet voor rede vatbaar is
of anders anders is

Uit de hulzen van de kogels
waarmee ze verdoofd zijn
spint een automaat spoelen
vol koperdraad

voor het elektrische skelet
van de wereld dat alles geleidt
en feiten, wetenschap en schoonheid
egaliseert tot menige woede ontploft

Misschien is het ijdele waanzin
in jouw ogen, in een verhit hoofd
is het onontkoombaar
de poëzie van verzet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

(Paperclip-)automaat: in 2021 bedacht door Adelaide Lala Tam (Tam Kwan Yin, Guangdong 1993) --- De ondeugden van mensen komen erop neer, dat mensen niet realistisch zijn --- Ira (woede, geen onrecht accepteren) en Vaine gloire (ijdelheid) --- Bundel "Waartussen"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn huis heeft gladde tegels’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.