Winternacht

Roel van Ekeris

Turen vanuit een dakraam
Duisternis tijdens de winternacht
De maan schijnend door besneeuwde takken
Duistere wolken die er langs gaan

Stil is het op de straten
Alles is verlaten
De nacht trekt aan je voorbij
Zij ligt al uren op haar zij

In het bos hoor je ze huilen
Waar zwijnen en herten schuilen
Maanlicht, stilte en wolven
Het boshuisje onder sneeuw bedolven

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Winternacht’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.