IJs en weer dienende

Dakoyria

Als was de verstandhouding niet zo heel best,
bouwde hij me toch maar een eigen slee!
We waren beiden niet volledig slecht of verpest
Leren schaatsen wel van hem, mijn moeilijke pa

De dichtbij gelegen forse vijver, we kwamen elkaar
iets meer na
Vaak door weer en wind gaand met de brommer
en zijn eeuwige alpinopet

richting het pontje, waar hij in alle weersomstandig-
heden werd overgezet
Mens als ook hij uiteraard was, niet altijd naar 't zin
Niettemin steeds weer plichtsgetrouw op pad

voor zijn gezin
Ondanks veel negativiteit past mij een woord van
dank Niets is ooit volledig zwart of wit
Zelf ging ik aan wezenlijk begrip te vaak dan mank.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘IJs en weer dienende’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.