INLOGGEN
«»

heerlijke winter

sneeuw stuift zich stapelend
uit het wit van katoenen wolken
tot witter dan het witste zand
de hoogste duinen in het land

voor een winterfrisse wandeling
een sneeuwballengevecht soms
of een ritje op een afgestofte slee
struinen jong en oud daartussen

buiten rennen kinderen spelend
rollen stapels sneeuw tot poppen
met hoge hoeden op het hoofd
waarin zij wortel neus zijn laten

de schrale wind en kou trotserend
vegen zij liggend in sneeuwtapijt
daarop de mooiste winterengelen
met prachtige vleugels en jurken

als de pret voorbij de koude wint
warmen hen sloten of pannen vol
hete chocolademelk en erwtensoep
naast roggenbrood met katenspek

en als de zon valt in de duisternis
gloeit verwachting als haardblokken
in vele harten en hoofden de hoop
op morgen weer zo een winterdag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Op een heerlijke winterdag | 7 februari 2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘heerlijke winter’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.