Waar de winter speelt.

Roel van Ekeris

Heideheuvels in de sneeuw.
Stil, verlaten zelfs geen spreeuw.
Wolken drijven boven het weidse land.
Slechts bossen aan de overkant.

Dennen als kroonjuwelen in de lucht.
Sneeuwsporen van een ree in de vlucht.
Berken in de kou aan het treuren.
De zichtas weet je goed te keuren.

Groene mossen in besneeuwde tapijten.
Zwijnen die de bodem open rijten.
Staartmezen aan het knokken.
Zaden van een berk onttrokken.

Defilé van winters schoon.
Je beleeft het in een vredige droom.

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waar de winter speelt.’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.