Winter wonderland

Dakoyria

Buiten geeft het een sfeer die ik zo allemachtig
graag zag: een helder witte wereld Een dolende
hond laat achter zijn geurvlag...
Door het landschap heen lopen kun je wel, het
heeft slechts gevroren zo zie je al snel

Een voorzichtig zonnetje laat zich al zien,
schoorstenen roken als lang van tevoren
Bonte ijsmutsen kleuren verder dit winterse
plaatje Het toont heel vredig en rustig; en masse
zit men binnen Een enkeling glibbert

Het loopt echter steeds goed af Auto's komen op
gang en weldra is nodig dan een ambulance
misschien?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Winter wonderland’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.