Haardvuur natuur

Roel van Ekeris

Het tokkelen van de luit
En een merel vrolijk buiten fluit
Denkend aan tijden dat je veel in het bos zult komen
Walmend open haardvuur laat je nu dromen

Een huisje verstopt in de bosrand
Op de graanakker loopt een verdwaalde fazant
Je voelt er de verbondenheid met het bos
Waar naaldenpakketten in takken nog volop zijn uitgedost

De vriendelijke en knusse uitstraling
Jij maakt innerlijk je vertaling
Haardvlammetjes voelbaar opwarmend over huidplooien
Je laat je bij het raam ontdooien

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Haardvuur natuur’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.