INLOGGEN
«»

IJspret

Heel vaak bekruipt me het gevoel nog weer
eens schaatsen te willen gaan met wél een
bereikbaar doel.

Zodra het even gevroren heeft en de zon zo
heerlijk schijnt, is er de herinnering aan wat
ééns was, maar helaas niet bleef.

Schaatsen deed ik met van die witte laarsjes
aan, rondrijders ja en nog geen 'Noren' in mijn
bestaan!

Op de groei waren die gekocht en nogal te groot
maar met extra sokken toch dat toegevroren
kanaal weer eens opgezocht.

Daar ging ik enthousiast over een al getrokken
spoor van schaatsers daarvóór
's Avonds wat schaars verlicht, door ongeziene
scheuren in het ijs bíjna je enkel verzwikt.

Het waren gelukkige tijden met klasgenoten
Een voor altijd blijvende herinnering; die schiet
me soms nog te binnen.

Helaas ben ik fysiek niet meer in staat, maar het
plezier van vróeger dat nooit meer overgaat!

Dakoyria, 2016.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘IJspret’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.