winter

Claire Vanfleteren

Winter

De winterbanden liggen intussen alweer op.
De griepprik werd vakkundig in mijn arm geplant.
De terrasmeubelen zijn verleden tijd.
Ondertussen is het uur ook weer teruggedraaid.

Zowel de veldrit-als het wildseizoen zijn
aan de grote opmars bezig.
Als de Chrysanten de wapenstilstand hebben overleefd,
zal er vast en zeker een hoogbejaard persoon weer aanmeren,
met zijn stoomboot uit Spanje.

We kunnen dan marsepeinen wortelen eten
zo zal het herwonnen wintervet ons weer beschermen.
We zullen de aarde misschien kunnen laten afkoelen
met barkoude winterdagen.

Ik ben er klaar voor en u ook?

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Claire Vanfleteren (Actief sinds: 11-01-2014)

Informatie bij het gedicht

het is hier eigenlijk de tijd van het jaar koud en kil en toch een lichtje in de duisternis namelijk Sinterklaas. Een van de mooiste dagen van mijn leven, mijn zoon kreeg op Sinterklaas een zusje bij.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘winter’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.