Grijze avonden

Willem Bernardus Tijssen

Avonden van grijze saaiheid
onder het schijnsel van een
schemerlamp. Gesprekken
gaan vaak over hetzelfde;
blinken niet uit in hun originaliteit.

Plichtmatig wil men wel weten
hoe het met de ander gaat.
maar belangrijker is de vraag
wat zullen we vanavond eten,
en hoe de voetbalclub er voorstaat.

Het weer en andere oppervlakkigheden
zijn de thema's van het dagelijkse gesprek.
Meer diepgang vraag om persoonlijkheden
en die zijn niet zo erg in trek.

Grijs zijn dus de avonden onder
het schijnsel van een schemerlamp;
Met uitdrukkingloze gezichten zijn wij
nietszeggend zonder enige weerklank.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-12-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Grijze avonden’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.