INLOGGEN
«»

Grenzen

Ik raak aan de grens van mijn kunnen
Het gaat mij niet meer lukken

Een tegelpad leggen in een half uur
In de lucht fietsen zonder stuur

Over mijn zomerschaduw springen
Een lied gelijktijdig op twee toonhoogtes zingen

Meer dan een vrouw tevreden houden
50 nieuwe nummerborden onthouden

Een gratis bijbelcursus ondergaan
Het Tibetaans pinyin leren verstaan

Een ondiep gat in de dag slapen
De levenskunst bestuderen van slingerapen

Hemel en aarde afzonderlijk bewegen
Een overval op de IJslandse bank plegen

Lesgeven aan jongelieden
Het per decreet verbieden van insecticiden

Lachen om flauwe grappen
Rondjes bekijken van Max Verstappen

In zeven dagen een nieuwe wereld scheppen
Konijnen vangen op de Mongoolse steppen

Overeind blijven na veertien glazen
Me overgeven aan een competitie bellenblazen

Naar meerstemmige krekels luisteren
Een hele week formules fluisteren

Van nu af aan
Doe ik het rustiger aan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Grenzen’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.