INLOGGEN
«»

Emancipatie

Er is een revolutie gaande in het rijk van de man
Wordt hij bedreigd door oestrogenen
Die zijn ballen laten krimpen
Of zijn de bicepsen minder van belang
Vanwege mechanieken en bedieningspanelen?

Directies worden allengs firfty fifty
Gendergelijkheid is het parool bij hogere posities
Het glazen plafond van vrouwen wordt door mannen
Soms gezien als de vloer waar zijzelf doorheen dreigen te zakken

Wie weet is er over zoveel tijd
Een vrouwelijke bestuurs-elite
Die elkaar treft in hun dames-sociƫteit
En daar menig glaasje heft op hun
Gewonnen competentiestrijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Emancipatie’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.