INLOGGEN
«»

Gebonden

Ik hoor mezelf bezig
in de keuken, koken
hoort niet zo te klinken

Er is voor alles een tijd
maar die ligt vast
in dagelijkse routines

Wanneer het donker wordt
kan ik uitblazen, naar buiten
kijken, naar de vogels kijken

Op vakanties ontdek ik de wereld
door de ogen van de jongens
die rotsen en rivieren bedwingen

De meisjes zijn prinsessen
Ze leiden zichzelf op tot koningin
bestemd om te klagen over haar lot

Thuis zijn ze mijn gezin
Ze stoppen hun oren dicht
wanneer ik aan het koken ben

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Heervrouw' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gebonden’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.