INLOGGEN
«»

Danseres

Danseres

Zij komt van tussen het noorden en zuiden
vanwaar de hete winden de koude bevechten
zij danst lokken van zilver in lange vlechten
die haar lichaam de lente doen luiden

De ijskristallen in haar ogen verbloemen
haar borsten, haar vochtige mond
de draaiende cirkels die uitdagend rond
door haar ijsstorm opdoemen

Haar storm van vuur wat kookt van binnen
trillend en bevend als een slapende vulkaan
op het punt van uitbarsten, zichzelf te laten gaan
in al haar vurigste van zinnen, te beminnen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ge Rijn
Actief sinds: 08-04-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Danseres’ van Ge Rijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.