Mooi aan vrouwen

Jan Balans

Wat wij mooi vinden aan vrouwen is vet,
stelde mijn vriends vader.
Mijn antwoord kwam niet veel nader
want ik was heel ontzet.

Zocht verwoed naar beelden van mooie meiden
en zei 'vorm' omdat ik wilde rijmen.
Dacht ook aan belofte en 's mans verlangen.
Het is niet in één woord te vangen.

Over vrouwen raak ik niet uitgedacht
en geniet vaak van hun pracht.

Dat mannen vrouwen graag mogen
is der nature en niet gelogen.
Onnodig schande en schaamte.
Op z'n plek respect en gesprek.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Balans (Actief sinds: 24-03-2021)

Informatie bij het gedicht

Het voorval met de typeringen 'vet' en 'vorm' is waar geschied. Als man niet je over vrouwen uiten lijkt me een lafheid, maar het is geen makkelijk onderwerp. De begeerte van vrouwen door mannen is natuurlijk, maar er komt ook liefde en sympathie bij kijken en nog veel meer waarschijnlijk.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mooi aan vrouwen’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.