BIANCA CASTAFIORE

Han Messie

De grote blonde vrouw zingt onbezwaard
steeds hetzelfde lied voor volle zalen:
galmende woorden, die luid verhalen
van haar zelfvoldane, enghartige aard.

Eigen schoonheid is meer dan alles waard.
Die stem mag over heel de wereld dwalen
om reizende helden te achterhalen:
uit Kuifjes en Haddocks oren komt een zwaard.

De zangeres klemt graag stoere mannen
in haar armen vol onstuimig leven;
de kerels willen zich dan vermannen:

"Aan dit mens zullen we ons nooit geven!
Zij moet de liefde voorgoed verbannen,
vrij en dierbaar alleen-zijn beleven."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Bianca Castafiore is een zelfgenoegzame zangers in de verhalen van Kuifje, die tot schrik van de hoofdpersonen onverwacht en ongelegen opduikt.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BIANCA CASTAFIORE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.