Vrouwe

Lúthien Oronar

Vrouwen bouwen hun stormram
op in de vaart der volkeren
bevolken directiekamers
met hamers en spierballen
vallen zichzelf af in iets
dat ze ten diepste zijn

de zachte pure kracht
van het graal geheim
veracht en verlaten
laat ons praten
over minder en meer
keer op keer

zie ik het licht
in de ogen van een mens
grenzeloos het leven
meegegeven in een lijf
dat haar kracht
tot macht omvormt
of haar kracht
in liefde draagt


als je het mij vraagt…


Kijk eens naar de stille
krachtige loop van de katachtige
spiegel je maar vrouw
en hou je kaarten
op de borst

tot de tijd
rijp is

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lúthien Oronar (Actief sinds: 07-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vrouwe’ van Lúthien Oronar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.