INLOGGEN
«»

ONS HANGBUIKZWIJNTJE.

ONS HANGBUIKZWIJNTJE.

Hij was zo aandoenlijk, ons hangbuikzwijntje,
Ik dacht aan z'n karbonades bij een lekker wijntje.
Lekker om en om gebraden in de Croma,
Naar een recept van mijn tante met een stoma.
Wat dacht je van zo'n zwijnenpoot,
Een snertverrijker waar iedereen van genoot.

Dat was toch een streling voor de tong,
Die, als dat je keel dan binnendrong,
Het een feest was voor de maag,
Want snert zag men daar maar al te graag
En ook een speklap was niet te versmaden
Met daarna nog een portie kanenbraden.

Dat met stroop vermengd op de boterham,
Alleen nog geluid voortbracht als jamjamjam !
Appels zijn als parels voor de zwijnen,
Die je gretig in hun bekken ziet verdwijnen.
Later proef je dat bij 't nuttigen van een hamlap
Al geeft dat soms een beetje gramschap.

Omdat 't voor jou ligt te liggen op de B.B.Q.
En 't zwijn is dan nog lang niet levensmoe.
Een mens is wat dat betreft een egoïst,
In een orkest zou je zeggen een solist
Bereid op z'n janboerenfluitjes Europees,
Dus nooit zo lekker als bij de Chinees,
Denk je, als je nog zit uit te buiken,
Hoe heb ik m'n zwijntje zo kunnen misbruiken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Cock van den Berg
Actief sinds: 29-10-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ONS HANGBUIKZWIJNTJE.’ van Cock van den Berg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.